Vi på Swefurn använder oss mycket utav 3D-visualisering, både i ett tidigt skede då vi planerar med kunden men också för oss själva för att förstå våra projekt bättre. visualiseringen innebär att man får se projektet långt innan det står klart och gör det lättare att förstå hur det verkligen kommer att se ut i slutändan. 

3D visualisering innebär kortfattat att man ritar upp en datorgenererad bild bild utav någonting som inte finns på riktigt och gör det möjligt att se det från olika håll och under olika förutsättningar. Man kan lätt ändra färg, form, och possiotion av det man vill se. 

Därefter ljussätter man och "renderar" bilder från olika kameravinklar. Renderar betyder kortfattat att datorn genererar en bild utifrån det olika faktorerna man satt ihop, så som färg, form, material och ljus.

I praktiken innebär detta oftast att vi ritar upp olika kunders lokaler i 3D från ritningar som vi sedan bygger om virtuellt, ändrar tex golvskikt och väggfärg för att sedan fylla upp den med möbler utifrån kundens behov.

På detta sätt kan kunden snabbt se om någonting inte passar in eller om någonting bör ändras. Det kan tex. vara så att färgen på några fåtöljer inte är till belåtenhet eller att soffgruppen skulle passa bättre på ett annat ställe eller om man kan fylla på ned ännu fler skrivbord utan att det känns allt för trångt.  

När man gått igenom eventuella ändringarna tar man fram nya bilder som motsvarar kundens önskemål så  att den kan känna sig trygg och nöjd med slutresultatet.  

Finns behovet kan vi också göra större ändringar, så som att ta bort eller flytta väggar, öppna upp lokalen eller bygga om helt. Detta kan verkligen vara bra att se i 3D istället för på en enkel klassisk ritning eftersom det är lättare att  få en känsla av slutresultatet. 

Vi hjälper er med att ta fram 3D renderingar eller att visualisera er produktdesign, skicka oss skisser eller ritningsunderlag så tar vi fram en visualisering.

Idag efterfrågas ofta 3D-visualiseringar, speciellt inom arkitektur, inredning, design och produktutveckling. Därför erbjuder vi er vår hjälp att ta fram 3D-visualiseringar och 3D-modeller av just eran produkt eller projekt. Det gör vi ofta i ett tidigt skede av processen så att ni kan använda er utav bilderna för att ge er själva eller er klient tid att genomföra förändringar som annars var svåra att förutse. En bild säger mer än tusen ord och är lätt för alla att förstå, även om man saknar kunskap om hur man läser en ritning.

Om ni behöver hjälp att visualisera er idé, -tveka inte att höra av er!

Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password